PUNATURKIT.COM
Kepe

Kepe

Tulokset:
Näyttelyt
Taipumuskoe
NOME (epävirallinen)
MEJÄ
TOKO
Luonnetesti

Muuta:
Sukulaiset
Kepen kasvun kehitys
Jalostustietokannassa

Kepe

KEPE
FI MVA FIN JVA Merkillinen Kettu

Novascotiannoutaja, uros

Ik�: 13 v 11 kk 9 pv
Syntynyt: 17.5.2005
Väri: punainen valkoisin merkein
Rekisterinumero: FIN29602/05
Kasvattaja: Johanna Pikkarainen (Merkillinen)
Omistaja: Riikka Tarvonen, Hyvinkää

Terveys
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK (25.7.2007), PRA genotyyppi B (kantaja)

Paino: n. 20 kg
Korkeus: n. 50 cm


Harrastukset:

MEJÄ
Syksyllä 2005 Kepe pääsi kokeilemaan ensimmäisen kerran mejää harjoituksissa. Kepe onkin ollut alusta alkaen innokas ja melko tarkka jäljestäjä. Ensimmäisen kerran kokeissa startattiin 2007 ja vuonna 2008 Kepe saavutti Suomen jälkivalion (FIN JVA) arvon. Voittajaluokassa Kepe on saavuttanut 5 x VOI1-tuloksen. Kepe on myös kokeillut taitojaan oikeassa metsästystilanteessa muutaman kerran peuran ja kauriin jäljillä.
>> FIN JVA (Suomen jälkivalio)
>> Savon Nuuskujen mejä-tulokas 2007
>> Käytännön jäljestyksessä käytetty myös
>> Kokeiden pöytäkirjat löydät omalta sivultaan

NOU/NOME
Heti alusta alkaen Kepen kanssa on treenattu noutohommia. Intoa noutohommia kohtaan Kepellä on paljon ja taipparit se läpäisi helposti reilun vuoden ikäisenä. Käytännön metsälle Kepe pääsi ensimmäistä kertaa sorsastuksen avaukseen 2006 ja sen jälkeen se on ollut mukana joka syksy.
>> Taipumuskoe ensimmäisellä yrittämällä hieman yli 1v:n iässä 22.7.2006, koepöytäkirja
>> Epävirallinen nome-koe Mäntässä
>> Epävirallinen WT-koe Tollar Specialenissa

TOKO
Perustottelevaisuudesta aloitettiin heti Kepen kotiuduttua. Olemme osallistuneet Kepen kanssa UMN:n pentutokoon 2005 sekä kilpailemaan aikovien ryhmään 2006. Hetken tauon jälkeen 2008 olemme taas tokoilleet ohjatusti niin HSKK:lla kuin koiranomi Heidi Nurmisen johdolla. Toko-kokeessa starttasimme ensimmäisen kerran keväällä 2009 mutta TOKOn treenaus on ollut lähinnä meillä omaa kivaa viime aikoina, ei niinkään tavoitteellista.
>> Kokeiden tarkemmat pisteet

NÄYTTELYT
Tarkoitus on ollut pyörähtää jonkun kerran näyttelykehissä katsomassa mitä mieltä tuomarit ovat Kepestä. Emäntä kun ei kehissä niin viihdy, on Kepe pyörähdellyt näytelmissä n. pari-kolme kertaa vuodessa. Kepen parhainpina tuloksina on yksi ROP & VSP, 3 x sertiä sekä pari PU2 sijoitusta vara sertin ja vara-cacibin kera.
>> FI MVA (Suomen muotovalio)
>> Kepen näyttelyarvostelut


Luonne:

Sosiaalinen, sopeutuvainen ja vauhdikas ovat ainakin sanoja, jotka tulivat mieleeni jo heti ensimmäisten elettyjen viikkojen jälkeen ja edelleen nuo sanat tuntuvat sopivan Kepeen edelleen vallan mainiosti. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei todellakaan puutu, kun Kepe pääsee vauhtiin. Yleisesti Kepe suhtautuu elämään iloisesti ja kaikki on kivaa, jollei toisin todisteta. Kepe on aina valmis kun vihjaistaankin että se pääsee mukaan ja erityisesti johonkin harrastamaan - kotona se käyttääkin ajan lähinnä lepäillen ja keräten voimiaan kunnes taas mennään. Namit, eikä varsinkaan ruoka, ole ihan prioriteetti nro1 Kepellä vaan namien ihanuus tuntuu riippuvan tilanteesta ja ohjaajan mielikuvitusta koetellaan palkkauksessa. Riistaintoa tältä pojalta löytyy ja vaakkua jaksetaan kantaa vaikka loputtomiin.

WWW.PUNATURKIT.COM